blog-image

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shtatëzanisë!

2019-07-05 13:17:13
@Laboratori NORMA

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shtatëzanisë janë një domosdoshmëri për të përcjellur gjendjen e fetusit dhe të nënës. Mosrealizimi i një analize apo lënia në harresë e një simptome mund të çojë në komplikime të fetusit në rritje. Një shembull i infeksioneve të tilla të rënda që mund të prekin nënën dhe fetusin gjatë shtatzënisë janë infeksionet TORCH që përfshijnë: Toxoplasmosis, Rubella, Cytomegalovirus dhe Herpes infeksionet. Infeksionet perinatale (infeksionet që mund të transmetohen nga nëna tek foshnja gjatë shtatëzanisë ose lindjes) llogariten në 2-3% të të gjitha anomalive të lindura, prej të cilave infeksionet e TORCH-it janë më të zakonshmet. 

Kujdesuni për shëndetin tuaj
.

Laboratori Norma 

www.laboratorinorma.com
info@laboratorinorma.com

Rruga: Malush Kosova, Lokali 5
Prishtinë (Nga Farmedi, përballë hyrjes për QKUK)

Tel: 045102100, 045102120, 049559971


Autor: Laboratori NormaRadio