blog-image

Mineralet dhe Vitaminat

2019-09-06 13:46:48
@Laboratori NORMA

Duke pasur parasysh realitetin e sotëm dhe angazhimet e prindërve, ushqimi i gatuar në shtëpi nuk është gjithmonë i mundur. Në stinën e verës, fëmijët kanë tendencë të djersiten, të humbin kripërat nga organizmi dhe njëkohësisht të ulet edhe ndjenja e urisë. Rekomandohet përcaktimi i mineraleve dhe vitaminave: - nëse fëmijët nuk hanë ushqim të rregullt të përbërë nga ushqime të freskëta, bëjnë “naze” me ushqimin dhe nuk hanë mjaftueshëm, nëse fëmijët hanë ushqime të shpejta (fast food) dhe ushqime të përpunuara, nëse fëmijët pijnë pije të gazuara, të cilat mund të eliminojnë më shpejtë vitaminat dhe mineralet nga organizmi i tyre. Në këto raste a është e nevojshme që fëmiu i juaj të përdorë multivitamina ose minerale shtesë? Përcakto Pakon për Vitaminat dhe Mineralet: Hekur, Magnez, Fosfor, Kalcium, Kalium, Natrium, Vitamin B12 dhe Vitamin D. Laboratori Norma Kujdesuni për sh?ndetin tuaj. www.laboratorinorma.com info@laboratorinorma.com Rruga: ?Malush Kosova, Lokali 5 Prishtinë (Nga Farmedi, përballë hyrjes për QKUK) Tel:? 045102100, 045102120, 049559971

Autor: Laboratori NormaRadio